Japanska Recept

Kangei!

Innan vi börjar med olika Japanska recept vill jag bara tillägga en viktig sak. Traditionen i Japan är att man skall lägga ner lika mycket tid på upplägget av maten som tillagandet av maten. Upplägget,dekorationen och att färgerna och formerna ska vara i harmoni med varandra. Det som jag bara vill säga är att ni ska lägga ner lika mycket kärlek på upplägget av maten, ni kommer bli rikligt belönade.

Sushi:

För att göra riktig god Japansk sushi finns det en sak som är viktigare än allt annat och det är råvaror. Du får exakt de smaker som du betalar för som t ex lax. Följande saker förutom råvarorna som du själv bestämmer behövs för en lyckad sushiupplevelse:

Ris: Sushi-ris används och är ganska klibbigt och drar lätt till sig vätska.

Noriark: Är torkat och rostat sjögräs. Det är den yttre delen på sushin som håller ihop allt (skalet kan man säga).

Sushi-matta: Finns i många olika material, allt från silikon till bambu. Det vanligaste är bambu.

Soja: Det är självklart den japanska sojan som jag rekommenderar, funkar även med den korianska. Den Japanska är ganska salt, ljusbrun i färgen. Man blandar den japanska sojan med wasabi och ingerfära och doppar sedan din sushi i blandningen.

Ingefära: Ingefära roten används som smaksättning.

Wasabi: är Japansk pepparrot men akta dig, den är mycket stark !