Bra knivar är viktigt

Det finns det som säger att man inte behöver någon dyr utrustning när man lagar mat utan det är kockens kunskaper som avgör. Till stor del håller jag med. En duktig kock, professionell eller amatör spelar ingen roll, kan laga mat även med en mindre bra eller bristande utrustning. När det kommer till mat i allmänhet och kanske japansk mat i synnerhet är det mycket som ska hackas, skäras och strimlas. Är det något som är irriterande och tidsödande så är det att försöka göra det jobbet med en dålig kniv. Särskilt om det ska vara tunna skivor eller tunna stavar som det ofta handlar om när man gör sushi. Så om det är någon köksutrustning som jag skulle rekommendera alla matlagningsintresserade att se över och uppgradera, är det knivar. Det behövs inte många, man klarar sig långt på en skalkniv, en allround kniv och en kockkniv. Tycker du att det är roligt att baka bröd kan du komplettera knivarna med en brödkniv. Jag handlar gärna mina knivar på kitchentime.se eftersom de har ett brett sortiment och humana priser. Jag vet att många tycker att priserna är höga men om man tänker i ett längre perspektiv är det bättre att satsa några hundralappar till på lite dyrare knivar av hög kvalitet eftersom de kommer att hålla längre. Vill du inte slipa dem själv finns det företag som gör det. Är du som jag, sushi-fantast, inser du snabbt när det är dags att slipa knivarna… när du måste såga dig igenom nori-arken.

knivar