Läge och historia

När det handlar om att driva resaturang så finns det flera faktorer som spelar roll för ett lyckat koncept. Det första är givetvis att maten är god. Sedan handlar det om läget och lokalerna. Få vill uppleva känslan av skolmatsal när de är ute och äter på kvällarna. Fast viktigast är läget. Visst går det att få folk att resa till restaurangen. Fast då måste den redan ha uppnått ett rykte och vara något utöver det vanliga. Annars gäller det ligga centralt så att både ortsbefolkningen och turisterna hittar dit. I Stockholm är restaurantlokaler eftertraktade i de områden där folk helst vill bo. En mäklare i Stockholm är väldigt eftertraktad på både Östermalm och Södermalm. Här vill både restauranger, affärsidkare och befolkningen bo. Detta är kärnan i staden även om både Kungsholmem och Vasastan även de blivit eftertraktade områden i takt med att staden växt.

För att inte hela staden ska kunna ändras hur som helst så finns det männsiskor som bestämmer hur mycket staden får förändras. Många har säkert sett bilder när området Klara revs. I dag hade det varit ett otroligt efterfrågat område eftersom byggnaderna var gamla. Nyligen så ville ett Saudi Arabiskt företag riva Stureplan och bygga nytt. Detta fick det en nej på. För Stureplan är lite av Stockholms pulserande hjärta. Här är det både historia och läget som är avgörande för utelivet.
dhud

Byggnader, pulsen i området och givetvis maten är ett lyckat koncept när det gäller att driva restaurang. Fast visst är det samma lockelser det gäller när den egna bostaden i Stockholm ska köpas också?